Суд призначив екс-президенту Януковичу безкоштовного адвоката

Суд призначив екс-президенту Януковичу безкоштовного адвоката
Віктор Янукович

Суд вирішив задовольнити клопотання сторони обвинувачення, оскільки розгляд справи Януковича не може здійснюватися без залучення захисника

Оболонський райсуд Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення і ухвалив рішення про призначення екс-президенту Віктору Януковичу безплатного адвоката із Регіонального центру надання безоплатної правової допомоги.

Відповідне рішення озвучив сьогодні суддя  Владислав Дев'ятко.

Він зазначив, що суд вирішив задовольнити клопотання сторони обвинувачення, оскільки розгляд справи Януковича не може здійснюватися без залучення захисника.

Також Дев'ятко нагадав, що зараз у судовому засіданні оголошена перерва до 10:00 12 липня.

6 липня, Янукович заявив у відеозверненні, що відкликає своїх адвокатів із судового процесу щодо нього. Сторона обвинувачення звернулася до суду з клопотанням призначити безплатного адвоката екс-президенту.

На попередньому засіданні суд ухвалив рішення про проведення спеціального судового провадження, оскільки обвинувачений не з'явився на судовому засіданні.

Також на минулому засіданні сторона обвинувачення зачитала обвинувальний акт. Зокрема, вказано, що загальні збитки, завдані Україні внаслідок дій екс-президента Януковича, сягають 1 трильйона 800 мільярдів 352 мільйонів гривень. В документі наголошується, що Янукович направив листа президентові РФ Володимиру Путіну з проханням використовувати Збройні сили Росії на території України. Крім того, згідно з обвинувальним актом, екс-президент підтримав звернення так званого голови окуупованого Криму Сергія Аксьонова щодо нібито захисту жителів Криму.

Водночас 5 липня Янукович заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, що не збирається брати участь в судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Сьогодні, 6 липня, захист Януковича подав до суду заяву про вихід екс-президента з процесу у справі про держзраду.  

Також Янукович подав до Генпрокуратури заяву про «державний переворот».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: