Суд розблокував рахунки «Київського метрополітену» для виплати зарплати

Суд розблокував рахунки «Київського метрополітену» для виплати зарплати
Метро у Києві

Арешт був накладений через позов компанії «Укррослізинг», яка відсудила у метрополітену близько двох мільярдів гривень. Підземка змогла розблокувати лише частину коштів

Про це стало відомо з ухвали Господарського суду Києва від 14 червня 2017 року.

Цим рішенням суд дозволив розблокувати рахунки «Київського метрополітену» в «Ощадбанку» та «Укрсиббанку» для виплати зарплати співробітникам столичної підземки.

Решта рахунків метрополітену в «Марфін Банк», «Банк Кредит Дніпро», «Укргазбанк», «Правекс-Банк», «Айбокс Банк» залишились під арештом.

Нагадаємо, 25 квітня Вищий господарський суд України залишив без змін рішення, за яким підприємство «Київський метрополітен» має виплатити компанії «Укррослізинг» майже 2 мільярди гривень за поставлені 100 вагонів метро.

Ця сума складається з основного боргу, штрафів, коефіцієнту коригування згідно змін у валютному курсі.

Історія взаємовідносин між сторонами конфлікту розпочалась вісім років тому, коли столична влада уклала договір про придбання 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу з компанією «Укррослізинг». У період з 2010-го по 2013-й роки Київ заборгував цьому підприємству майже два мільярди гривень.

За позовом постачальника раніше суд арештував 100 вагонів столичного метро. А 16 березня рахунки київського метро були заарештовані відповідно до рішення Київського апеляційного господарчого суду. Останній зобов’язав виплатити ТОВ «Укррослізинг» майже 2 мільярди гривень

У прес-службі київського метрополітену наголошували, що через арешт коштів підприємство не в змозі здійснювати закупівлю запасних частин та обладнання для проведення регламентних капітальних та поточних ремонтів. Також, складається загрозлива ситуація з виплатою заробітної плати працівникам, що може призвести до соціальної напруги в колективі, йшлося у повідомленні.

У Київській міській державній адміністрації з посиланням на результати проведення тимчасової контрольної комісії Київської міськради заявляли, що існує прямий зв’язок «Укррослізинг» із російською компанією ОАО «ВЕБ – лізинг», що є 100% дочірньою компанією «Внєшекономбанку» Росії.

Нагадаємо, що КМДА зверталася до Ради національної безпеки і оборони з проханням розглянути можливість введення санкцій щодо цієї компанії відповідно до статті 4 Закону України «Про санкції». В адміністрації очікують на застосування санкцій щодо «Укррослізингу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: