Суд розгляне перейменування Горішніх Плавнів у Святомиколаївськ

Суд розгляне перейменування Горішніх Плавнів у Святомиколаївськ
Горішні Плавні

Вищий адмінсуд сьогодні вирішить, чи змінять Горішні Плавні назву на Святомиколаївськ

Вищий адміністративний суд України сьогодні може визнати незаконним перейменування міста Горішні Плавні у Полтавській області та затвердити нову назву – Святомиколаївськ.

Сьогодні суд має ухвалити остаточне рішення, засідання розпочнеться о 10:30. Якщо суд ухвалить таке рішення, то далі місто може отримати назву Святомиколаївськ.

Нагадаємо, що у позовній заяві йдеться про визнання незаконною та скасування постанови Верховної Ради України «Про перейменування окремих населених пунктів та районів» №1377-VIII від 19 травня 2016 року.

Як відомо, 1 червня Верховна Рада України не підтримала постанову про скасування перейменування Дніпропетровська в Дніпро, а Комсомольська – в Горішні Плавні. За рішення про повернення старих назв проголосувало лише 18 депутатів при 226 необхідних.

Голосуванню передувало емоційне обговорення. Противники перейменування стверджували, що 90% місцевого населення проти перейменування Дніпропетровська. Прихильники в свою чергу зауважували, що в сучасній Україні не може називатися місто на честь Григорія Петровського, який був одним з організаторів Голодомору в Україні.

У свою чергу спікер Андрій Парубій заявив, що перед цим голосуванням йому погрожували.

Згодом, активісти з жителів Горішніх Плавнів заявили, що незадоволені перейменуванням і обрали нову назву для міста – Святомиколаївськ.

Як відомо, Рада перейменувала Дніпропетровськ у Дніпро 19 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: