Суд у справі екс-беркутівців переніс засідання на 2 грудня

Суд у справі екс-беркутівців переніс засідання на 2 грудня

Адвокат спецпризначенців Ігор Варфоломєєв звинуватив потерпілих у неповноті свідчень

Святошинський районний суд міста Києва допитав потерпілого Василя Галамая у справі проти п’яти колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані.

Потерпілий львів’янин Василь Галамай – учасник Революції гідності, зазнав кульового поранення 20 лютого на вулиці Інститутській у Києві.

«Хотілося би, щоб розслідування було неупередженим, щоб судді брали аргументи обох сторін, а сторона захисту щоб не перекручувала факти, не виривала слова з контексту, як вона це намагається зробити і, можливо, заплутати мене у своїх свідченнях», – сказав Галамай.

Адвокат спецпризначенців Ігор Варфоломєєв звинуватив потерпілих у неповноті свідчень.

«Мої зауваження стосуються не тільки нещирості цього потерпілого, а й обстановки, яка склалася 20 лютого на Майдані і передувала тим подіям. У мене є дуже багато фактів застосування вогнепальної зброї з різних точок Інститутської, і всі потерпілі, які вже були допитані ,якраз перебували біля цих осіб», – сказав Варфоломеєв.

Натомість прокурор управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Роман Псюк завив, що у справі достатньо відеодоказів того, що потерпілий не порушував громадський порядок і не становив загрози правоохоронцям.

«Стосовно доказів: є багато відео, де видно як особа пересувається, що вона робить, які її дії 20 лютого. Однозначно будь-якої загрози для співробітників правоохоронних органів вона не несе, громадський порядок вона не порушує є чітке відео її поранення, чітко визначене місце, куля, яка була вилучена з тіла потерпілого, ідентифікована як така, що випущена з автомата одного з бійців роти «Беркуту», який перебуває зараз в розшуку», – зазначив Псюк.

Наступне засідання відбудеться у п’ятницю, 2 грудня, о 13-й годині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: