Суд у справі Януковича оголосив перерву до 3 серпня

Суд у справі Януковича оголосив перерву до 3 серпня
Екс-президент Віктор Янукович

Перерву оголошено на прохання нового адвоката Януковича

Оболонський районний суд Києва оголосив перерву в судовому засіданні, на якому розглядається по суті справа за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді. Перерву оголошено для того, щоб захисник Януковича ознайомився з матеріалами справи.

«Шановний захисник, суд, порадившись на місці, ухвалив Ваше клопотання задовольнити. Вам надається достатній час для ознайомлення з матеріалами справи… По справі оголошується перерва… до 10:00 3 серпня», - сказав головуючий суддя Дев’ятко.

Він повідомив, що сторона обвинувачення надала до суду 19 томів доказів у кримінальному провадженні, а сторона захисту надала 2 томи доказів.

Адвокат екс-президента Віталій Мешечек перед цим заявив, що йому потрібен час на ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. «Я хочу скористатися своїм правом, я хочу звернутися з клопотанням до суду… це клопотання про ознайомлення з матеріалами справи», - сказав захисник.

При цьому він зазначив, що сторона обвинувачення вчинила тиск, заявивши, що адвокат може знайомитися з 2-3 томами справи на день. «Я просив би дати мені достатній і необхідний час, враховуючи складність і великий обсяг кримінального провадження»,- сказав адвокат, додавши, що справа містить 51 том з 250 сторінок. 

Нагадаємо, що Янукович вирішив відмовитися від участі в судовому процесі над ним за звинуваченням у державній зраді і відкликати адвокатів. У ГПУ запевнили, що, незважаючи на відмову, суд над Януковичем буде продовжено.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначив адвоката Віталія Мешечека для захисту Януковича у справі про державну зраду.

Як повідомлялося, на попередніх засіданнях суд ухвалив рішення про проведення спеціального судового провадження, оскільки обвинувачений не з'явився на судове засідання.

Також сторона обвинувачення зачитала обвинувальний акт. Зокрема, вказано, що загальні збитки, завдані Україні внаслідок дій екс-президента Януковича, сягають 1 трильйона 800 мільярдів 352 мільйонів гривень. В документі наголошується, що Янукович направив листа президентові РФ Володимиру Путіну з проханням використовувати Збройні сили Росії на території України. Крім того, згідно з обвинувальним актом, екс-президент підтримав звернення так званого голови окуупованого Криму Сергія Аксьонова щодо нібито захисту жителів Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: