Суд відклав на завтра обрання Розенблату нового запобіжного заходу

Суд відклав на завтра обрання Розенблату нового запобіжного заходу
Борислав Розенблат

На засідання суду Розенблат прийшов без своїх адвокатів

Солом’янський районний суд Києва переніс розгляд клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про покладення на народного депутата Борислава Розенблата нових обов’язків на 14 годину 20 жовтня. Про це повідомив слідчий суддя Олександр Бобровник.

Сьогодні на засідання суду Розенблат прийшов без своїх адвокатів. Він пояснив суду, що оскільки у нього сьогодні співробітники НАБУ вилучили телефони, він не має змоги зв’язатися зі своїми захисниками.

У зв’язку з цим Розенблат попросив суд оголосити у розгляді клопотання перерву до 14-ї або 15-ї години 20 жовтня.

Проте прокурор САП заперечував проти задоволення клопотання і сказав, що три години тому підозрюваному та його захисникам було належним чином повідомлено про засідання.

«З яких причин вони не виявили бажання бути присутніми у судовому засіданні, невідомо. За таких обставин, я вважаю, що слід застосувати вимоги ст. 53 КПК і звернутися до центру безоплатної правової допомоги для залучення так званого безоплатного адвоката для участі в окремій процесуальній дії», - наголосив прокурор.

Суд задовольнив клопотання Розенблата і оголосив перерву у розгляді клопотання САП про покладення нових обов’язків на підозрюваного до 14-ї години 20 жовтня.

Як повідомлялося, сьогодні вранці Розенблат був затриманий в аеропорту «Київ» (Жуляни) співробітниками НАБУ при спробі вилетіти рейсом W67307 Київ - Кельн в Німеччину. Джерело в аеропорту «Київ» повідомили, що при собі у Розенблата були золото і діаманти.

Сам нардеп стверджує, що має повне право виїжджати на межі країни. За його словами, він попередив НАБУ про намір виїхати на три дні за кордон.

У прес-службі НАБУ повідомили, що детективи не затримували Розенблата, а проводили з ним слідчі дії.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура припустила, що підозрюваний у хабарництві депутат Верховної Ради Борислав Розенблат після закінчення терміну дії запобіжного заходу може втекти за кордон.

Нагадаємо, строк дії запобіжних заходів стосовно Розенблата закінчився 16 жовтня. Суд не продовжив зобов’язання, покладені на нардепа, зокрема, - носити електронний браслет стеження, а також заборону виїжджати за кордон.

Читайте матеріал «Главкома» Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: