Суд відмовився стягувати з Насірова 100 мільйонів гривень

Суд відмовився стягувати з Насірова 100 мільйонів гривень
Роман Насіров

Насіров заявляє, що готовий співпрацювати зі слідством

Солом'янський райсуд Києва відмовився стягнути 100 мільйонів гривень в дохід держави з тимчасово відстороненого голови ДФС Романа Насірова.

Таке рішення у четвер ухвалила суддя Світлана Кушнір.

«Суд Ухвалив у задоволенні прокурора відмовити. Ухвала оскарженню не підлягає», - сказала суддя.

«Ми продовжуємо працювати зі слідством, ми хочемо, що справа розглядалася по суті і поставити в цьому крапку. Найголовніше зараз - це закінчення досудового слідства. Я зі свого боку буду працювати зі слідством, не збираюся переховуватися», - прокоментував рішення суду Насіров.

b90e747-19048480-1376117012456049-1487818731-o

Між тим прокурор Роман Симків зазначив, що рішення не буде оскаржуватися.

«Ми, звичайно, будемо його виконувати. Можливо ми повернемося до теми паспорта дещо згодом. Наразі це все, що я можу сказати», - сказав Симків.

Нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення 100 млн грн застави. Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід Насірову. 16 березня за Насірова внесли заставу 100 млн грн і він вийшов на волю.

Солом'янський районний суд Києва продовжив запобіжний захід Насірову до 26 червня. Суд також зобов'язав Насірова здати паспорти.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень.

Читайте також матеріали «Главкома» «Чому Насіров? Усі подробиці гучної справи»«Як зливають справу Насірова. Нові деталі (документ)»«Справа на 100 мільярдів. Чому Насіров здав лише попередників».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: