Суд поновив Кулика на посаді прокурора АТО

Суд поновив Кулика на посаді прокурора АТО

Апеляційний суд міста Києва сьогодні розглянув апеляційну скаргу, подану в інтересах військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика щодо відсторонення його від посади

Апеляційний суд Києва у середу відновив прокурора сил АТО Костянтина Кулика, який підозрюється у незаконному збагаченні, на посаді.

Про це повідомляється на сайті суду.

Таким чином суд скасував рішення Солом'янського райсуду Києва від 4 липня, який задовольнив подання детектива НАБУ на відсторонення Кулика від посади до 4 вересня.

Також Апеляційний суд ухвалив нову постанову, якою відмовив НАБУ у такому проханні.

Як повідомлялося, 25 грудня 2016 року розпочато кримінальне провадження щодо військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

Як повідомив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Максим Грищук, Кулик протягом 5 років заробив суму коштів, набагато меншу витраченої суми на придбання майна.

29 червня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшук за місцем проживання військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

У п'ятницю, 1 липня, детективи НАБУ встановили фактичне місцезнаходження військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика та вручили останньому узгоджені зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою копії клопотань з матеріалами про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням засобів контролю, а також відсторонення від займаної посади.

4 липня Солом'янський райсуд м. Києва відсторонив від виконання посадових повноважень військового прокурора антитерористичної операції Кулика на два місяці. Увечері того ж дня суд обрав особисте зобов'язання, як запобіжний захід для Кулика. Таким чином, він зобов'язаний не виїжджати за межі Києва без попередження про це слідчих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: