Суд заарештував Протаса на два місяці з правом внесення 415 тис. грн застави

Суд заарештував Протаса на два місяці з правом внесення 415 тис. грн застави
novostimira.com

Суд частково задовольнив клопотання антикорупційної прокуратури

Суд заарештував головного санітарного лікаря України Святослава Протаса на 60 днів з правом внесення застави, повідомляє «112 Україна».

«415 тис. грн застави або 2 місяці СІЗО – такий запобіжний захід обрали для Протаса. Прокурори незадоволені, кажуть, що будуть подавати апеляцію», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Протаса затримали 30 червня. Його підозрюють в організації схеми із розкрадання бюджетних коштів, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Операцію із затримання здійснювали і готували Нацполіція та Національне антикорупційне бюро, наголосив міністр.

Як повідомлялось, детективи Національного антикорупційного бюро України будуть клопотати про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту для головного санітарного лікаря Святослава Протаса, затриманого напередодні за розкрадання держкоштів.

Заступник голови САП Максим Грищук заявляв, що Протасу і затриманому разом з ним начальнику департаменту Санітарної служби України Олександру Чепурному оголошено про підозру. Санітарні лікарі регіонів проходять у справі як свідки. На думку слідства, при реалізації виявленої схеми в якості премій незаконно нараховувалися бюджетні кошти, які потім переводилися в готівку і передавалися керівництвом обласних управлінь керівництву СЕС, яке в подальшому їх незаконно привласнювало. Йдеться про розкрадання бюджетних коштів на суму 400 тисяч грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: