Суд відпустив ключового фігуранта «справи Онищенка» Постного з-під варти

Суд відпустив ключового фігуранта «справи Онищенка» Постного з-під варти
Валерій Постний в суді із своїм адвокатом

У Холодницького обіцяють звернутися у відповідні інстанції, аби перевірили суддю, який відпустив Постного

Львівський апеляційний суд скасував запобіжний захід фігуранту «газової справи Онищенка» Валерію Постному у вигляді тримання під вартою. Про це повідомив прокурор САП Роман Симків.

«Сьогодні Львівський апеляційний суд, при чому той самий головуючий суддя, який півроку тому замовника вбивства львівського бізнесмена, якого розстріляли з автоматів, випустив з-під варти, випустив нам Постного», - повідомив Симків.

За його словами, суд оголосив резолютивну частину рішення без обґрунтування.

«Для нас незрозуміла позиція суду і те, як процес проходив, засідання переносилися три чи чотири рази», - зазначив прокурор.

Він також додав, що КПК не передбачає оскарження рішення апеляційної інстанції щодо запобіжного заходу.

«Але щодо судді, я думаю, що ми будемо звертатися у відповідні інстанції, щоб перевірили законність його дій», - сказав Симків.

За словами прокурора, Постний перебував у Львівському СІЗО.

«Я думаю, що вже, мабуть, він на волі», - уточнив Симків.

У червні 2016 року Постного узяли під варту із заставою у 1 млн грн, у серпні  того ж року розмір застави було збільшено до 250 млн грн.

НАБУ спершу висунуло йому підозру за статтею 209 Кримінального кодексу України («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом»), а потім - за статтею 191 («Привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

У квітні 2017 суд зменшив суму застави до 50 млн грн.

16 червня Солом'янський районний суд міста Києва взяв Постного під варту на два місяці із заставою в 10 млн грн.  У той день він вийшов із СІЗО, але був відразу ж затриманий оперативниками.

3 липня фігуранта «газової справи Онищенка» знову заарештували та призначили нову заставу.

НАБУ вважає Постного ключовим фігурантом та організатором «газової схеми» народного депутата-втікача Олександра Онищенка, яка існувала навколо ПАТ Укргазвидобування. Сам обвинувачений пересувається в інвалідному візку, або ж його доставляють на ношах. Він неодноразово скаржився на стан здоров'я і просив суд про більш м'якою запобіжного заходу. У прокуратурі стверджують, що Постний симулює хворобу і може втікти за кордон. З 1996 року Постний має дозвіл на проживання в Німеччині.

За інформацією слідства, Онищенко через фіктивні підприємства вивів близько 1,6 млрд грн і ще 1,3 млрд грн - несплачена сума ренти за користування надрами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: