Суд відсторонив від посади мера Бучі

Суд відсторонив від посади мера Бучі
Анатолій Федорук

Анатолія Федорука відсторонили від посади на два місяці

25 жовтня суддя Печерського суду Підпалий відсторонив міського голову Бучі Анатолія Федорука від обов'язків до 11 грудня 2016 року.

Сам Анатолій Федорук вже прокоментавав це рішення, повідомивши, що вже найближчим часом буде подана апеляція.

Суддя і прокурор покинули зал під вигуки «Ганьба».

Раніше, 25 жовтня під час початку засідання по винесенню рішення по відстороненню міського голови Бучі Анатолія Федорука з посади, суддя Печерського суду Підпалий попросив журналістів покинути судову залу у зв'язку з тим, що рішення має виноситися у закритому режимі.

ЗМІ наголошують, що процес набув громадського резонансу і вимагав проводити засідання у відкритому режимі. Попри це, суддя оголосив перерву і вийшов з зали суду.

13 жовтня суд обрав запобіжний захід стосовно мера р. Буча Київської обл. Анатолія Федорука, посадивши його під нічний домашній арешт.

Нагадаємо, що 21 липня, співробітники правоохоронних органів провели обшуки в мерії Бучі та безпосередньо в маєтку міського голови Анатолія Федорука за підозрою у незаконному виведенні з лісового фонду ділянок та подальшої забудови.

Справа стосується вилучення 890 га землі та незаконної передачі з них 14 га землі в приватну власність 141 підставній особі, а в подальшому –  екс-віце-спікеру Верховної Ради Ігорю Калєтніку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: