Суд виправдав скандально відомого мера Миколаєва

Суд виправдав скандально відомого мера Миколаєва
Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич

Раніше на Сєнкевича було складено два протоколи про корупційні дії

Суд закрив провадження щодо адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, стосовно міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича.

Таке рішення 6 жовтня ухвалив Центральний райсуд міста Миколаєва.

«Провадження по справі про вчинення Сєнкевичем Олександром Федоровичем адміністративних правопорушень, передбачених ч.1, ч 2 ст. 172-7 КУпАП - закрити через відсутність складу адміністративних порушень», - йдеться у рішенні суду, яке у судовому засіданні зачитав суддя Іван Дірко.

Своє рішення суддя обгрунтував тим, що доводи прокуратури базуються лише на припущенні про наявність приватного інтересу, тоді як матеріали справи свідчать про уявний, а не реальний конфлікт.

Зазначимо, що на Сєнкевича було складено два протоколи про корупційні дії: перший - за те, що не заявив про конфлікт інтересів при голосуванні за свою зарплату під час першої сесії міської ради 24 листопада 2015 року, а другий - за безпосереднє голосування. Обидва протоколи були об'єднані в одне провадження.

Міському голові Миколаєва з другої спроби вручили протокол про корупційне правопорушення, бо на сесії міськради у листопаді 2015 року, де йому призначали ранг і зарплату, не заявив про конфлікт інтересів. Спочатку він відмовився зустрітися з представниками Департаменту захисту економіки Нацполіції України, які прибули з Києва вручити протокол.

Подія набула широкого резонансу й обросла чутками. Одні казали, що, мер, мовляв, дуже злякався і наказав не впускати до себе нікого. Інші стверджували, що він тікав через балкон. Згодом Сєнкевич усе це заперечив і отримав протоколи. При цьому він зазначив, що винним себе не вважає. За його словами, він дійсно проголосував за свою зарплату, але, оскільки це була перша його сесія у статусі міського голови, то просто не був достатньо проінформований як себе поводити.

5 жовтня позачергова сесія Миколаївської міської ради визнала незадовільною роботу і достроково припинила повноваження міського голови Миколаєва Сєнкевича. Це рішення ухвалене у тому числі і через наявність проваджень, які 6 жовтня закрив суд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: