Суд випустив Лавриновича із СІЗО

Суд випустив Лавриновича із СІЗО

Олександр Лавринович

Фото: УНІАН

Апеляційний суд скасував арешт екс-міністра юстиції Лавриновича

Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича та скасував рішення Печерського районного суду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту на два місяці.

Про це повідомляють журналісти, присутні на засіданні суду. 

Зазначається, що цим самим рішенням Апеляційний суд постановив звільнити Лавриновича з-під варти в залі суду.

Як відомо, сьогодні, 27 вересня, суд почав розгляд апеляційної скарги на рішення Печерського районного суду про арешт екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича. На початку засідання адвокат Лавриновича Євген Солодко попросив суд дозволити їх підзахисному вийти зі скляного боксу і знаходиться в захисників. Прокурори виступила проти. Суд відмовив захисту в задоволення такого клопотання.

Раніше повідомлялося, що захист екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича оскаржив рішення суду, яким йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Також, за словами адвоката, захист подав заяву в прокуратуру про притягнення до кримінальної відповідальності прокурора й слідчого за свідомо незаконне притягнення екс-міністра до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 15 вересня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і обрав для екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 2 листопада. Повідомлялося, що екс-міністр ще не визначився, чи оскаржуватиме рішення.

Згодом Лавринович прокоментував свій арешт.

Як відомо, колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу повідомлено про підозру за ч.1 ст.109 КК України, яка передбачає обрання запобіжного заходу тільки у вигляді тримання під вартою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: