Суд вирішив відпустити Штепу під домашній арешт

Суд вирішив відпустити Штепу під домашній арешт
Неля Штепа

За рішенням суду Штепа має постійно перебувати за місцем проживання у Слов’янську Донецької області

Ленінський районний суд Харкова змінив міру запобіжного заходу для екс-мера Слов’янська Нелі Штепі з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

«Сьогодні Ленінський районний суд змінив міру запобіжного заходу для екс-мера Слов’янська з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю», - йдеться в повідомленні.

Обвинувачувана має постійно перебувати за місцем проживання у Слов’янську Донецької області.

Зазначається, що прокуратура при цьому наполягала на продовженні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки Кримінальний процесуальний кодекс України не передбачає інших видів запобіжного заходу для підозрюваних за ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність держави).

Крім того, як повідомляє прокуратура, у зв’язку зі зміною запобіжного заходу активізуються ризики, які раніше передбачались у цій справі.

Нагадаємо, екс-голова Слов’янська Донецької області обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи організації) КК України.

Раніше Штепі продовжили термін утримання під вартою до 21 вересня.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: