Суд заарештував 185 ноутбуків, вилучених в офісі компанії «Яндекс.Україна»

Суд заарештував 185 ноутбуків, вилучених в офісі компанії «Яндекс.Україна»
Один із офісів компанії «Яндекс»

Загалом, суд наклав арешт на 185 ноутбуків, 36 системних блоків, жорсткі диски комп'ютерів, планшети, флеш-накопичувачі та всю документацію компанії

Суд заарештував вилучені в офісі компанії «Яндекс.Україна» в Одесі 185 ноутбуків і 36 системних блоків.

Про це повідомляє «ЕП» з посиланням на ухвалу суду від 1 червня.

Зазначено, що 29 травня Служба безпеки України провела обшук в офісі «Яндекс.Україна» в Одесі. 30 травня вилучені предмети і документи були оглянуті й визнані речовими доказами.

«Відповідно до повідомлення департаменту контррозвідувального захисту держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, вилучені під час обшуку «Яндекс.Україна» ... документи містять дані щодо збору й акумуляції, з метою подальшої передачі в РФ, інформації про персональні дані громадян України, об'єктів критичної інфраструктури держави», - йдеться в рішенні суду.

На комп'ютерному й телекомунікаційному обладнанні, за попередніми оцінками фахівців СБУ, містяться ознаки передачі посадовими особами «Яндекс.Україна» інформації в Росію.

Таким чином, вилучені предмети мають ознаки знарядь здійснення кримінального злочину і можуть бути використані як докази.

Суд задовольнив клопотання СБУ й наклав арешт на 185 ноутбуків, 36 системних блоків, а також на жорсткі диски комп'ютерів, планшети, флеш-накопичувачі та всю документацію.

Нагадаємо, Служба безпеки України під час обшуків задокументувала, що компанія «Яндекс» передавала особисті дані українців до Росії, зокрема дані співробітників правоохоронних органів та військових ЗСУ.

Раніше, співробітники Служби безпеки України під час обшуків в офісах російської компанії «Яндекс», які проходили в Києві та Одесі, вилучили серверне обладнання та документацію, та направлять їх на експертизу.

Також повідомлялося, що український підрозділ Mail.Ru буде закрито, а його працівникам запропонують продовжити роботу в російських офісах компанії.

Раніше стало відомо, що «ВКонтакте» закриває український офіс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: