Суд заарештував три земельні ділянки та київське житло Азарова

Суд заарештував три земельні ділянки та київське житло Азарова
Микола Азаров

Майно заарештовано в рамках кримінального провадження, яке розслідується проти Азарова

Суд наклав арешт на 3 земельні ділянки та об'єкт житлового фонду в Києві, які належать колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит Українських Новин.

Майно заарештовано в рамках кримінального провадження, яке розслідується проти Азарова.

Об'єкт житлового фонду знаходиться в Печерському районі Києва.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура має намір оголосити підозру у державній зраді і посяганні на територіальну цілісність України Миколі Азарову найближчим часом.

Раніше Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення про поновлення Пенсійним фондом виплати пенсії колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову.

Нагадаємо, наприкінці листопада Азаров провів з'їзд «політичних мігрантів», які ховаються в РФ.

Як відомо, у липні 2015 року екс-прем'єр-утікач Микола Азаров вирішив заснувати «Комітет порятунку України», який буде його «урядом у вигнанні». 

Під час презентації «Комітету» представили «альтернативного кандидата в президенти», яким став регіонал Володимир Олійник. Сам Азаров став «альтернативним прем'єром». Займатися економікою у Азарова буде екс-нардеп Ігор Марков, якого за часів прем'єрства Азарова позбавили мандата і посадили до в'язниці. Інформаційну підтримку віддали в руки шоумена-сепаратиста Юрія Кота. «Рятувати Україну» разом з Азаровим зголосилися й інші «діячі сепаратистського руху», як-то Олег Царьов.

У серпні ГПУ порушила кримінальну справу за фактом заяв «Комітету порятунку України».

Після та під час Революції гідності до Росії та інших країн втікла більшість високопопосадовців уряду Азарова-Януковича, на чолі з  ними. Зокрема, з території України виїхали фінансист «сім'ї» Януковича Сергій Курченко, екс-міністр МВС Віталій Захарченко, екс-глава Міноборони Павло Лебедєв, екс-міністр юстиції Олена Лукаш (яка згодом повернулася), екс-глава зовнішньої розвідки Григорій Ілляшов (чоловік Лукаш), екс-глава СБУ Олександр Якименко, екс-перший заступник голови АП Андрій Портнов, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та екс-перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, екс-міністр освіти Дмитро Табачник. Згодом з країни втік екс-глава Міненерговугілля Едуард Ставицький, який оселився в Ізраїлі.

Окрім того, за даними ЗМІ, до РФ виїхало близько 5 тисяч українських чиновників та їхніх родичів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: