Суд заарештував завод-банкрут Новинського

Суд заарештував завод-банкрут Новинського

Чорноморський суднобудівний завод перебуває у стадії банкрутства з 2014 року

Печерський районний суд Києва наклав арешт на 99% акцій ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод», що входить в Смарт-Холдинг Вадима Новинського. Про це йдеться в ухвалі суду від 21 червня, передає Liga.net.

Заарештовані акції ЧСЗ розподілені між дев'ятьма юридичними особами.

Санкції накладені за клопотанням Генеральної прокуратури в рамках кримінального провадження, відкритого у травні цього року.

Саму справу було відкрито ГПУ за заявою одного з депутатів Верховної Ради (ім'я не розкривається). Іншим визначенням суд наклав арешт на все майно заводу.

Кримінальне провадження, як випливає з тексту судового рішення, відкрито за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ФДМ, Мінпромполітики, ПАТ «Херсонський суднобудівний завод» із внесенням у 2011 році змін до договору купівлі-продажу акцій ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод».

Такі зміни, на думку слідства, призвели до зменшення обсягу інвестиційних зобов'язань на понад 500 млн грн, «що викликало тяжкі наслідки у вигляді збитків державі», а також умисного доведення до банкрутства ЧСЗ посадовими особами підприємства.

ЧСЗ перебуває у стадії банкрутства з 2014 року. Ініціатором банкрутства є Балаклавське рудоуправління, яке, як і ЧСЗ, належить Новинському.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: