Суд зобов'язав Парубія зібрати брифінг і вибачитися перед Медведчуком (Документ)

Суд зобов'язав Парубія зібрати брифінг і вибачитися перед Медведчуком (Документ)
Віктор Медведчук

Спікера зобов'язали провести брифінг, в ході якого спростувати недостовірну інформацію щодо Медведчука

7 листопада 2016 року Печерський районний суд м.Києва задовольнив позов Віктора Медведчука про захист честі і гідності. Відповідачами за цим позовом виступали Рада національної безпеки і оборони України та її секретар Андрій Парубій.

«Суд визнав недостовірною і такою, що принижує честь і гідність Віктора Медведчука, поширену Андрієм Парубієм 4 липня 2014 року на брифінгу РНБОУ в Національному інформаційному агентстві «Укрінформ» інформацію про нібито причетність Віктора Медведчука до подій на Сході України. Зокрема, йшлося про такі твердженнях: «Медведчук ... є тим злочинцем, який протягом останніх років максимально брав участь в тому, щоб ця ситуація була створена»; «... Фінансування цих (екстремістських) груп здійснювалося через Медведчука», - йдеться в заяві.

В «Українському виборі» нагадали, що відразу ж після зазначеного брифінгу Медведчук звернувся до суду з позовом до Парубія та РНБОУ, і вже 15 серпня того ж року суд першої інстанції задовольнив законні вимоги лідера «Українського вибору - Права народу».

«Однак дане судове рішення переглядалося за процесуальним мотивами, які не ставили під сумнів недостовірність поширеної А. Парубієм інформації. При цьому, користуючись процесуальними вивертами, представники Парубія максимально затягували слухання справи, не з'являлися на судові засідання, проте будь-яких доказів на підтвердження заяв А. Парубія, надати так і не змогли», - повідомили у Медведчука.

У прес-службі також додали, що судове рішення від 7 листопада 2016 року зобов'язує спікера Верховної Ради України А. Парубія провести в «Укрінформі» брифінг, в ході якого повідомити про дане судове рішення і спростувати недостовірну інформацію, що завдає шкоди честі та гідності Віктора Медведчука. Рішення суду - за посиланням.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: