Суд зобов’язав припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища на Львівщині

Суд зобов’язав припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища на Львівщині

Згідно з висновком Державної екологічної експертизи щодо екологічної ситуації, подальша діяльність Львівського полігону ТПВ визнана екологічно неприпустимою

Суд підтримав позицію прокуратури та зобов’язав виконавчий комітет Львівської міської ради припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

«У зв’язку із численними порушеннями вимог санітарного та природоохоронного законодавства в частині поводження з відходами при експлуатації сміттєзвалища, ще у 2003 році головним державним санітарним лікарем Львівської області винесено постанову про припинення його експлуатації», — йдеться у повідомленні прес-служби.

Крім того зазначається, що згідно з висновком Державної екологічної експертизи щодо екологічної ситуації, подальша діяльність Львівського полігону ТПВ визнана екологічно неприпустимою через негативний вплив на довкілля та такою, що підлягає поетапному закриттю з його технічною та біологічною рекультивацією.

Як зазначає прес-служба, у Львівського міського голови та виконавчого комітету Львівської міської ради було мінімум 10 років, щоб вирішити питання експлуатації Грибовицького сміттєзвалища. А саме закриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового полігону для розміщення відходів, будівництва на ній заводу з їх переробки та сміттєсортувального комплексу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: