Суд звільнить Єфремова до кінця року – політолог

Суд звільнить Єфремова до кінця року – політолог
Олександр Єфремов

На думку Карасьова, стратегія звинувачення Єфремова виявилася невдалою

Беручи до уваги в цілому перебіг розслідування і показання свідків у суді, суд може звільнити екс-лідера «Партії регіонів» Олександра Єфремова вже до кінця року. Таку думку висловив у коментарі «Українським новинам» політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

За його словами, під час судових розглядів з'явилося більше свідчень того, що не останню роль у пособництві при захопленні будівлі СБУ в Луганську і активізації сепаратистських рухів у регіоні відіграли місцеві силові структури. Про це також говорять незалежні журналістські розслідування.

«Журналістське розслідування подій 6 квітня 2014 року, засноване на свідченнях екс-керівників СБУ, недвозначно вказує на системні помилки в роботі місцевих спецслужб і неготовність центральних органів брати на себе відповідальність за те, що відбувається. Все це ще треба ретельно розслідувати і публічно відзвітувати перед суспільством», – зазначив політолог.

Він також додав, що головне в таких справах – скрупульозне відновлення фактів, дій і подій, і вже на цій підставі оцінка провини тих чи інших фігурантів. «Поки що є ризик, що популярність Єфремова стає силою тяжіння для силовиків. Він був і залишається знаковою постаттю для Луганська. Але в будь-якому разі все мають вирішити факти, а вони сьогодні більше працюють на користь політика, а не проти нього», – наголошує Карасьов.

Саме тому, за словами Карасьова, стратегія звинувачення Єфремова виявилася невдалою. «Вже відпущено свідків Медяника і Корсунського, а доказів провини Єфремова досі не зібрано. Суд над Єфремовим показує, що події на Луганщині стали наслідком безлічі помилок як з боку силовиків, так і з боку місцевої і центральної влади. Також мали місце міжкланові протиріччя між «луганськими» і «донецькими». У війни на Луганщині та Донеччині багато причин, але відповідальність і вина має бути строго індивідуальна. Так говорить закон», – вважає експерт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: