Суддя каже, що їздить на незадекларованому Land Cruiser від страху

Суддя каже, що їздить на незадекларованому Land Cruiser від страху
Голова Голосіївського райсуду Києва Олена Первушина

Голову Голосіївського суду налякав «Автомайдан»

Голова Голосіївського райсуду м. Києва Олена Первушина визнала, що користується автомобілем Toyota Land Cruiser 200, а також іншими автомобілями, яких немає в її декларації.

Про це повідомляють «Наші гроші».

«Цей автомобіль мені надали в якості охорони. Раніше я пересувалася на Мазді 6, до цього я їздила на Сузукі. Я вимушена пересуватися на різних автомобілях», – заявила Первушина.

Нагадаємо, вранці 17 листопада активіст ВО «Автомайдан» Микола Сідоркін разом з ще одним автомайданівцем приїхали на автомобілі Ford Сідоркіна під Голосївський суд, аби відзняти, як до суду під’їжджає Toyota Land Cruiser 200 з Оленою Первушиною. Того ж дня суддя написала заяву до ГПУ про стеження за нею, і вже наступного дня військова прокуратура отримала ухвалу Печерського райсуду на обшук в Миколи Сідоркіна.

Суддя Олена Первушина стверджує, що автомобілі різних марок їй надають як елемент охорони, оскільки ще в жовтні 2016 року, за місяць до інциденту з «Автомайданом», вона звернулася до правоохоронців із заявою про стеження за нею невідомими особами на автомобілі Skoda.

Користування автомобілем Land Cruiser суддя по-різному пояснює різним журналістам. В інтерв’ю програмі «ТСН» Олена Первушина стверджувала, що автівку їй надали друзі: «Це не моє авто, це мої друзі надали мені машину у тимчасове користування».

Суддя переконує: не знала, що 17 листопада її відкрито знімали на вулиці саме активісти «Автомайдану». Проте є підстави вважати, що пані Первушина швидко зорієнтувалася, хто того дня зустрічав її біля суду, адже вже в день інциденту, 17 листопада, адвокат Олексій Шевчук повідомив, що захищатиме суддю саме від активістів. Вони, на його думку, «посягали» на суддю і «перейшли межу».

Тепер Олена Первушина обіцяє звернутися до НАБУ та НАЗК, щоб нові антикорупційні органи перевірили її декларацію.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України знайшла адміністративні правопорушення в е-деклараціях 53 народних депутатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: