Суддя на Гаваях в останній день призупинив дію міграційного указу Трампа

Суддя на Гаваях в останній день призупинив дію міграційного указу Трампа

Акція проти міграційної політики Трампа

На думку судді, заборона на в'їзд потенційно торкається 150 мільйонів людей і суперечить інтересам Сполучених Штатів

Федеральний суддя, який засідає в штаті Гаваї, призупинив дію міграційного указу президента Дональда Трампа, що забороняє в'їзд в США громадян восьми країн. Указ повинен був почати діяти в середу, повідомляє BBC.

Указ, виданий у вересні, поширюється на громадян Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі, Чад, Північній Кореї і окремих посадових осіб Венесуели. Стосовно до Північної Кореї і Венесуелі суддя залишив указ в силі.

Суддя Деррік Уотсон, призначений президентом Обамою, мотивував своє рішення тим, що в новому указі збереглися всі ті ж порушення закону, які він побачив у попередній редакції указу, виданому у березні. Той указ суддя також заблокував до вступу в силу.

На думку судді, заборона на в'їзд потенційно торкається 150 мільйонів людей із шести країн і суперечить інтересам Сполучених Штатів.

На відміну від двох попередніх указів, виданих у січні та березні, новий заборона встановлюється безстроково. Адміністрація Трампа пояснювала, що країни, які потрапили під заборону, не здатні або не бажають надавати владі США інформацію, необхідну для оцінки звернень за візами.

Суддя Уотсон виніс своє рішення у відповідь на скаргу уряду штату Гаваї. Паралельно штати Вашингтон, штат Массачусетс, Каліфорнія, Орегон, Нью-Йорк і Меріленд також оскаржують указ президента у федеральному окружному суді в Сіетлі.

Раніше Трамп вирішив розширити список держав, чиї громадяни не мають права в'їжджати на територію Сполучених Штатів. У їх число потрапили Чад, Іран, КНДР, Венесуела, Сирія, Сомалі та Ємен.

Для громадян семи країн заморожений в'їзд з імміграційними і неімміграційними візами, для Венесуели заборона поширюється на державних чиновників з ряду установ, членів їх сімей, а також володарів бізнес-віз і туристичних віз, в той час як для власників інших категорій віз будуть введені додаткові обмеження, йдеться в указі.

Сам Трамп пояснив своє рішення неможливістю безпечного відбору іммігрантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: