Суддя Вищого госпсуду Ємельянов відмовляється давати показання

Суддя Вищого госпсуду Ємельянов відмовляється давати показання
Артур Ємельянов

Ємельянов звинуватив ГПУ у порушенні процедури вручення йому підозри

Генеральна прокуратура України порушила процедуру вручення підозри судді Вищого господарського суду України Артуру Ємельянову, у зв'язку з чим він відмовляється давати показання в якості підозрюваного у справі. Про це сам Ємельянов повідомив Українським новинамперед візитом в Головне слідче управління ГПУ в Києві, куди він прибув за запрошенням слідчого в четвер.

«Я не отримав повідомлення про підозру. Хоча процедура вручення чітко прописана в законі: підозра судді повинно бути вручено генеральним прокурором або його заступником особисто. Оскільки процедура не була дотримана, і від працівників прокуратури я взагалі нічого не отримував, я прийняв рішення відмовитися давати показання як підозрюваного, але при цьому готовий бути допитаним по всіх цікавлять слідство питань у якості свідка. Я це заявив слідчому, проте він, швидше за все, відмовиться від цього», - зазначив Ємельянов.

«Я сприймаю це з деякою часткою іронії стосовно професійного рівня співробітників ГПУ, а конкретний слідчий, на мою думку, просто підставляє керівництво ГПУ, викликаючи мене на допит у якості підозрюваного»,- додав він.

На його думку, вже сам факт неучасті особисто генпрокурора в оформленні цієї підозри свідчить про нестійкості позицій слідства щодо цієї справи.

Нагадаємо, в липні 2016 року Генпрокурор Юрій Луценко особисто вручав підозру судді ВГСУ Віктору Швецю, якого підозрюють у хабарництві.

Раніше Луценко повідомив, що прокурор департаменту спеціальних розслідувань ГПУ повідомив про підозру екс-голові ВГСУ Віктору Татькову і його екс-заступнику Артуру Ємельянову.

«Слідство має докази того, що ці особи в 2011-2014 роках фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Досліджується близько 7000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ і заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними необхідних зловмисникам неправосудних рішень у господарських судах всіх інстанцій», - повідомив Луценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: