Судилище над Чийгозом: захист очікує винесення вироку в серпні

Судилище над Чийгозом: захист очікує винесення вироку в серпні
Ахтем Чийгоз

До серпня завершиться допит свідків, подання доказів і дебати сторін у «справі Чийгоза»

Адвокат одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза Микола Полозов вважає, що вирок його підзахисному можуть оголосити вже в серпні. До цього часу завершиться допит свідків, подання доказів і дебати сторін. Про це Полозов сказав 11 липня в перерві чергового, 140-го за рахунком, засідання у «справі Чийгоза».

«За динамікою процесу очікую, що протягом наступного тижня, може ще через тиждень, захист закінчить надавати письмові докази. Останнім доказом, який захист збирається надати, буде допит самого Ахтема Чийгоза. Після чого невелика стадія доповнень, можливо, у прокуратури будуть ще якісь докази. І після цього ми перейдемо до дебатів. Таким чином за динамікою процесу я очікую, що або наприкінці липня, або на початку серпня відбудуться дебати, після чого суд піде на вирок», – зазначив Полозов.

На засіданні 11 липня в суді у «справі Чийгоза» допитали депутата підконтрольного Кремлю кримського парламенту Лентуна Безазієва, на виклику якого наполягала сторона захисту.

Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, з партії «Русское единство». Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

«Справу Чийгоза» російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – щодо заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, й окремо щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова й Мустафи Дегерменджі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: