Судна з Росії загружаються контрабандою в Миколаївському порту - ЗМІ

Судна з Росії загружаються контрабандою в Миколаївському порту - ЗМІ
Судно «Aldwych» у Миколаївському торговому порту

ЗМІ повідомляють, що на території Миколаївського суднобудівного заводу «Океан» здійснюється контрабанда товарів з-за кордону, в тому числі і з Росії

В акваторії Миколаївського морського торгового порту, на території Миколаївського суднобудівного заводу «Океан», майно якого заарештовано рішенням суду, проводиться незаконна портова діяльність. Про це пише НикВести з посилання на своє джерело.

За даними джерела, на території заводу без відповідного контролю та портових зборів здійснюється контрабанда товарів з-за кордону, в тому числі і з Російської Федерації, звідки до Миколаєва прибули вантажні судна.

За словами співрозмовника видання, згідно з чинним законодавством, судно може увійти в акваторію тільки з дозволу капітана Миколаївського морського торгового порту.

«Прямо зараз на двох судах на території «Океану» перевантажується шрот», - повідомив співрозмовник НикВести.

Станом на п'ятницю, 23 червня, біля причальних стінок заводу «Океан» знаходиться кілька вантажних суден. Про це свідчать дані ресурсу Marine Traffic.

Зокрема, на територію заводу сьогодні вранці прибуло судно «Aldwych», яке було побудовано в 1987 році і використовується під прапором Тоголезької республіки. Останні порти заходу судна, крім Миколаєва, - російський Азов, Ростов, а також турецьке місто Зонгулдак.

Вантажне судно «Dorset», яке також зараз знаходиться на території заарештованої акваторії заводу «Океан» у Миколаєві, було побудовано в 1988 році і зараз використовується під прапором Тоголезької республіки. До Миколаєва «Dorset» прибув з Лівану. До цього судно заходило в порти Греції, Росії та Туреччини.

Крім того, в акваторію суднобудівного заводу «Океан» сьогодні зайшло вантажне судно «Vancouver», теж під прапором Республіки Того. Судно прийшло до Миколаєва з Туреччини, до цього було відмічено в Таганрозі, Росія.

Також біля причальної стінки суднобудівного заводу «Океан» знаходяться ще два судна. Суховантаж «Rainbow» до цього був в Туреччині і Росії (Таганрог). Судно «Sea Breeze» прибуло до Миколаєва з Варни (Болгарія).

Як відомо, постановою Печерського районного суду Києва від 9 вересня 2016 року було накладено арешт на нерухоме та рухоме майно ПАТ «НСЗ« Океан »в Миколаєві. Тому будь-яка господарська діяльність на території заводу є незаконною і такою, яка заборонена рішенням суду. Там не функціонують пункти митного та іншого контролю, необхідні для здійснення законної портової діяльності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: