Суперечка в Раді: Регламентний комітет розгляне заяви Березюка про «рабів олігархічної кліки»

Суперечка в Раді: Регламентний комітет розгляне заяви Березюка про «рабів олігархічної кліки»

Березюк, нарікаючи на погану відвідуваність сьогоднішнього засідання парламенту, заявив, що «олігархічна кліка» сказала своїм «рабам» не приходити

Регламентний комітет Ради зацікавився словами лідера фракції «Самопоміч» у Раді Олега Березюка на адресу колег-депутатів. Перепалка виникла під час засідання Ради.

Суперечка почалася з того, що Березюк, нарікаючи на погану відвідуваність сьогоднішнього засідання парламенту, заявив, що «олігархічна кліка» сказала своїм «рабам» не приходити сьогодні до парламенту. «Я правильно розумію, ви назвали ваших колег – народних депутатів рабами олігархічної кліки? Це я уточню про всяк випадок, кого ви мали на увазі (тому що, швидше за все, буде скарга до Регламентного комітету), аби я знав ваші мотиви, щоб правильно розглянути», – сказав перший заступник голови Регламентного комітету Павло Пинзеник.

«Офіційна відповідь в.о. голови Регламентного комітету ВР народного депутата: для мене, народного депутата, буде честю, якщо хтось із рабів подасть скаргу до вашого комітету на мою заяву», – заявив Березюк.

Нагадаємо, 27 вересня президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду зібрати позачергове засідання парламенту для звільнення суддів.

«Звернувся до голови Верховної Ради із закликом скликати до 30 вересня позачергове засідання парламенту для звільнення за порушення присяги всіх суддів, щодо яких внесено подання Вищою радою юстиції, в тому числі тих, які причетні до незаконних арештів майданівців», – написав Порошенко.

Пізніше спікер парламенту Андрій Парубій підписав розпорядження про позачергове скликання Верховної Ради на 29 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: