Супрун виступила проти обраного Держсекретаря МОЗ: її ім'я фігурує у корупційних схемах

Супрун виступила проти обраного Держсекретаря МОЗ: її ім'я фігурує у корупційних схемах

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун категорично не погоджується з результатами конкурсу на посаду Держсекретаря МОЗ

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун категорично не погоджується з зреультатами конкурсу і бачить системні прорахунки у процедурі його проведення, яка є не досконалою та потребує ретельного доопрацювання.

«Ну що ж, колеги. Наші побоювання виправдалися. Нам, Міністерство охорони здоров'я України, обрали Державного секретаря - людину, яка законом буде наділена величезними повноваженнями. Вона впливатиме на будь-які кадрові рішення не лише міністерства, а й усіх державних підприємств і керуватиме державними закупівлями. Ми категорично не погоджуємось з зреультатами конкурсу і бачимо системні прорахунки у процедурі його проведення, яка є не досконалою та потребує ретельного доопрацювання», - написала Супрун соцмережі Фейсбук.

Вона зазначила, що за даними Моніторингова місія #ДоброЧесно, особа, яку сьогодні обрали на Держсекретаря МОЗ не може займати цю посаду через конфлікт інтересів, а її ім'я фігурує у корупційних схемах.

«Ми не можемо працювати в одній команді з людьми, які скомпроментовані або корумповані. Ми безкомпромісні, бо йдеться про Держсекретаря МОЗ - міністерства, від якого залежить здоров'я кожного українця. Це не #зрада, бо процес необхідних змін вже ініційовано на Урядовій нараді у понеділок, підтриманий сьогодні і ми переконані, що результатами стане більш зрозумілий, прозорий і чесний процес обрання гідних державних секретарів не лише для МОЗу!», - підкреслила міністр.

Нагадаємо, комісія з питань вищого корпусу державної служби рекомендує Кабінету міністрів України призначити державним секретарем Міністерства охорони здоров’я Наталію Шолойко.

За новим законом про держслужбу, з 1 січня 2017 року запроваджується інститут державних секретарів при міністерствах. За задумом це будуть, на відміну від міністрів, аполітичні фігури, які призначатимуться через конкурси і підписуватимуть контракт на п’ять років. Відповідні посади передбачені у кожному із 17 міністерств, плюс державний секретар Кабінету міністрів та його заступники. Проте конкурси вже призвели до скандалів – міністр інфраструктури Володимир Омелян та в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун провели спільну прес-конференцію, на якій заявили про непрозорість проведення конкурсів та відмову працювати з обраними держсекретарями. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: