Супутник зафіксував нафтову пляму у районі, де імовірно упав літак EgyptAir

Супутник зафіксував нафтову пляму у районі, де імовірно упав літак EgyptAir

Експерти продовжать вивчення зображень супутників

Європейський супутник «Сентінел-1А» виявив нафтову пляму в східній частині Середземного моря, в тому ж районі, де вчора зник літак єгипетської авіакомпанії EgyptAir, який прямував з Парижа до Каїра. Про це повідомляє сайт Європейського космічного агентства.
«Зображення було отримано о 18:00 за центральноєвропейським часом. Агентство передало інформацію у відповідні органи для підтримки пошукових операцій», - йдеться у повідомленні.
В агентстві також повідомили, що з моменту зникнення літака фахівці провели ретельний аналіз супутникових даних, щоб визначити які-небудь вказівки на уламки або нафтову пляму у морі.
За даними супутникового знімка, пляма знаходилася приблизно в 40 км на південний схід від останнього відомого місцезнаходження літака. Пляма довжиною близько 2 км. Втім відзначається, що немає жодної гарантії, що це пляма саме від зниклого літака.
Друге зображення, отримане сьогодні вранці, показує, що пляму віднесло приблизно на 5 км.
Інший супутник Сентінел-2А буде проходити над тією ж областю 22 травня, і експерти продовжать вивчення зображень.
Обидва супутники були запущені в рамках програми моніторингу довкілля в Європі, пише Європейська правда.

Раніше єгипетські посадовці заявили, що у Середземному морі виявлені уламки лайнера. За словами представника єгипетської армії, уламки та речі пасажирів знайшли за 290 км від Александрії. Потім міністр оборони Греції повідомив, що пошукові команди виявили людські останки, валізи і два крісла зі зниклого літака.

Як повідомлялося, літак Airbus A320 компанії Egyptair, який вилетів із Парижа 18 травня о 23.09 до Каїра, зник із радарів близько 2.45 ранку після того як зайшов у повітряний простір Єгипту.

За останніми даними, літак упав у море поблизу грецького острова Карпатос.

На облавку літака перебували 56 пасажирів, у тому числі троє дітей, і 10 членів екіпажу. Більшість пасажирів зниклого літака Egyptair – єгиптяни і французи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: