Сущенка в московському СІЗО відвідав український консул

Сущенка в московському СІЗО відвідав український консул
Роман Сущенко

Український консул Геннадій Брескаленко відвідав Романа Сущенка в понеділок

Адвокат незаконно заарештованого в Москві українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що в понеділок, 31 липня, його підзахисного відвідав український консул Геннадій Брескаленко. Про це Фейгін розповів Укрінформу.

«Завтра виїжджаю в Крим - у справі Умерова. Тим часом, пройшло жеребкування на відвідання «Лефортово». Буду у Романа Сущенка наступного четверга, 10 серпня. До речі, вчора у нього був український консул Геннадій Брескаленко», - сказав адвокат.

Як повідомлялося, суд Москви 13 липня відхилив скаргу захисту Сущенка на продовження його арешту ще на три місяці - до 30 вересня.

Нагадаємо, що журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому пред'явили звинувачення у «шпигунстві».

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Комісія з питань безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінська комісія США) внесла Сущенка до списку політв'язнів, утримуваних в Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: