Сущенко про своє затримання: В першую добу не давали ні води, ні їжі

Сущенко про своє затримання: В першую добу не давали ні води, ні їжі
Сущенко розповів про психологічний тиск, якого зазнав під час затримання

Журналіст повідомив, що до нього досі не приходив український консул

У першу добу після затримання в Росії українському журналісту Роману Сущенку не давали ні їжі, ні води. Про це він розповів кореспондентами «Нової газети», які зустрілися з ним в СІЗО «Лефортово».

«Запитуємо Романа, чи чинився на нього фізичний тиск. Сущенко каже, що ні. Але в першу добу був психологічний тиск. І ще в цю першу добу йому не давали ні їжі, ні води. А перший раз після затримання його погодували в «Лефортово», - пише видання.

Сущенко також повідомив, що до нього досі не приходив український консул. Крім того, затриманий журналіст не знав, що, крім чаю, може пити воду. «Воду з-під крану я не п'ю. Два рази на день, коли тут розносять їжу, то запитують: «Чай? Окріп?» Я беру чай. Чай солодкий. Все-таки для роботи мозку потрібна глюкоза. Тому вибираю чай», - сказав Сущенко, додавши, що воду йому більше не дають. «Добре, що ви прийшли. Я хоч тепер знаю, що мені і вода дозволена. Адже мені до цього ніхто не пояснив», - переказує слова Сущенка «Нова газета».

Нагадаємо, у неділю, 2 жовтня, громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: