Сущенко просить Олланда взяти участь у вирішенні його долі

Сущенко просить Олланда взяти участь у вирішенні його долі
Роман Сущенко під час роботи у Парижі

Марк Фейгін минулого тижня у Парижі передав листа Сущенка уповноваженій особі з міністерства закордонних справ Франції

Незаконно заарештований у Москві український журналіст Роман Сущенко просить президента Франції Франсуа Олланда особисто посприяти його звільненню. Про це Сущенко написав із московського СІЗО «Лефортово» у своєму листі до глави Французької Республіки.

«Пане президенте, я прошу вас узяти участь у вирішенні моєї долі. У долі людини, яка є заручником війни і конфлікту, розв’язаного Росією», – наголосив український журналіст.

Сущенко також зазначив, що своєю журналістською діяльністю намагається якнайбільше просувати дружні, партнерські відносини між Україною і Францією. Український журналіст наголосив, що він і його родина дуже поважають і високо цінують Францію, яка у період протистояння України з Росією надає максимальну допомогу нашій державі.

Адвокат українського журналіста, відомий російський правозахисник Марк Фейгін, минулого тижня у Парижі передав цього листа Сущенка до президента Олланда уповноваженій особі з Міністерства закордонних справ Франції.

У французькому МЗС адвоката запевнили, що листа буде передано до кабінету глави держави.

Нагадаємо, 2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

28 листопада Лефортовський суд (Москва) прийняв рішення про продовження арешту Сущенка на два місяці – до 30 січня 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: