Свідчення Солошенка і Афанасьєва про тортури в Росії вивчатимуть радники Олланда

Свідчення Солошенка і Афанасьєва про тортури в Росії вивчатимуть радники Олланда

Ірина Геращенко поговорила з послом Франції про «візову ситуацію»

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко передала радникам президента Франції свідчення незаконно засуджених у Російській Федерації громадян України Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва про тортури в російських тюрмах.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Говорячи про сьогоднішню зустріч президента Петра Порошенка з його французьким колегою Франсуа Олландом, вона зазначила, що «користуючись нагодою, також змогла коротко поговорити з послом Франції пані Дюмон про візову ситуацію і з радниками президента Олланда про ситуацію з Мінськими угодами та заручниками».

«Передали їм інтерв'ю Солошенка і Афанасьєва, їх свідчення про тортури в російських тюрмах», - повідомила Геращенко.

Як відомо, Солошенко і Афанасьєв були помилувані російським президентом Володимиром Путіним, після чого 14 червня повернулися до України. В обмін на них Україна видала Росії двох власних громадян - журнілістів з Одеси Олену Гліщинську та Віталія Діденка, затриманих минулого року за підозрою в сепаратизмі.

Нагадаємо, Порошенко під час свого візиту до Франції та переговорів з главою французької держави Олландом висловив прохання не знімати санкції з Російської Федерації до повного визволення Донбасу та деокупації Криму.

Сьогодні президент України Петро Порошенко здійснює робочий візит до Французької Республіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: