Світовий банк роздумує над наданням «Нафтогазу» гарантій на $500 млн

Світовий банк роздумує над наданням «Нафтогазу» гарантій на $500 млн
Світовий банк

Під ці гарантії Україна зможе залучити кредити для закупівлі природного газу

Рада директорів Світового банку 18 жовтня розгляне можливість надання гарантій на $500 млн, під які НАК «Нафтогаз України» залучить від міжнародних комерційних банків акредитивні лінії або кредити для закупівлі природного газу в індивідуальних постачальників. Про це йдеться на сайті банку.

Цей проект був запропонований ще восени минулого року, проте його розгляд постійно відкладався.

Він може також супроводжуватися виділенням Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) із групи Світового банку торгового фінансування терміном до року і обсягом до $200 млн для закупівлі «Нафтогазом» газу у великого європейського постачальника ENGIE (раніше - GDF SUEZ) відповідно до рамкової угоди між цими компаніями. Рада директорів IFC схвалила виділення коштів 17 грудня 2015 року.

Як повідомлялося, президенти Європейського інвестиційного банку Вернер Гойер і Світового банку Джим Йонг Ким ще 9 жовтня 2015 року підписали угоду під гарантії Євросоюзу для залучення кредитів на суму до $520 млн на закупівлі газу «Нафтогазом України» як з європейського, так і з російського напрямів.

Нагадаємо, «Нафтогаз України» від кінця 2015 року використовує кредитну лінію Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) на $300 млн для закупівлі природного газу з європейського напрямку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: