Світовий банк забрав у «Укравтодору» ­­­­$220 мільйонів

Світовий банк забрав у «Укравтодору» ­­­­$220 мільйонів
Ремонт українських доріг

Гроші з кредитного портфелю не змогли використати в Україні

Світовий банк вирішив забрати на певний час близько 220 мільйонів доларів з кредитного портфелю «Укравтодору»

Про це повідомила директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен під час зустрічі з керівником «Укравтодору» Славоміром Новаком, передає прес-служба відомства.

«Щодо фінансування, наступного року Світовий банк прийняв рішення тимчасово забрати близько 220 мільйонів доларів з кредитного портфелю Держагенства», - зазначила представниця СБ.

За її словами, часткове скасування фінансування – це тимчасовий вимушений крок, оскільки нині гроші Світового Банку не рухаються достатньо швидко, тим самим обтяжуючи країну економічно і не звільняють місця для підтримки нових проектів.

«Ми вважаємо, що наше рішення – це «win-win» ситуація для всіх. Ці гроші до вас точно повернуться», - запевнила Кахконен.

Під час зустрічі «Укравтодор» заявив, що готує на розгляд можливості майбутнього фінансування Світовим банком 20 проектів. Переважно це будуть проекти щодо розвитку дорожньої інфраструктури (інженерне проектування, консультації, попередній дизайн, тощо).

 

Раніше старший менеджер портфеля проектів Світового банку в Україні Клавдія Максименко заявляла, що нездатність України освоїти надані їй кошти є серйозною проблемою. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: