Тарута: Україна знаходиться під зовнішнім управлінням

Тарута: Україна знаходиться під зовнішнім управлінням

«Україна отримала формальну незалежність, але ми так і не змогли наповнити її реальним змістом»

Народний депутат, лідер Української Бізнес Ініціативи Сергій Тарута вважає, що Україна не має реальної незалежності.
«Як би там не було, у нас є 25-річний досвід будівництва держави. За цей час Україна отримала формальну незалежність, але ми так і не змогли наповнити її реальним змістом, і в ювілей нам слід публічно і відкрито аналізувати цей шлях і отримувати з нього уроки», - сказав він в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
Тарута пояснив свою позицію: «Яка може бути незалежність у країни, частина території якої анексована, а ще частина – окупована? У країни, яка повністю залежить від іноземних кредитів? У країни, яка навіть свій Основний Закон змушена міняти під диктовку ззовні?».
Він зазначив, що за час незалежності реальний ВВП України скоротився на 35%, і, за даними Світового банку, це найгірший результат серед 166 країн світу за останні 25 років. «Частка української економіки в світовому виробництві зменшилася в п'ять разів. І при цьому ми продовжуємо її руйнувати, орієнтуючись виключно на кредити міжнародних фінансових організацій і перекладаючи взяті нами зобов'язання на плечі наших дітей і онуків. Але що найгіркіше - виконуючи вказівки кредиторів з ключових питань управління соціально-економічною сферою», - сказав Тарута.
«По суті, країна, як це не прикро звучить на 25-му році її незалежності, знаходиться під зовнішнім управлінням. А якщо до цього додати ще й втрату нею суб'єктності на міжнародній арені, яка виражається у відсутності у офіційного Києва зовнішньополітичної ініціативи і вимушеному проходженні в фарватері чужої зовнішньої політики, то відповідь на питання про незалежність України стає ще більш очевидною», - підсумував нардеп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: