Телеканал Tonis змінює назву

Телеканал Tonis змінює назву
Нова назва і логотип телеканалу Tonis

Канал «Прямий» стартує 24 серпня

Інформаційний телеканал, який запускається на базі телеканалу, буде мати назву «Прямий». Про це стало відомо під час презентації каналу в Національній раді з питань 20 липня.

Канал Tonis звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення а переоформленням усіх його ліцензій у зв’язку зі зміною власника, кінцевого бенефіціара, логотипа, програмної концепції, адреси студії тощо. Канал змінює назву на «Прямий», повідомляє «Детектор медіа».

У програмній концепції збільшується частка власного виробництва, національного продукту, зменшується частка іноземного продукту.

Формат каналу визначено як інфотеймент, це перше таке визначення в ліцензіях українських телеканалів.

Генеральний продюсер каналу Олексій Семенов заявив, що з командою будуватиме український CNN або BBC.

«Прямий» стартує 24 серпня о 6:00 триденним телемарафоном до Дня Незалежності.

Власником і кінцевим бенефіціаром каналу став Володимир Макеєнко.

На каналі працюватимуть 272 особи (за штатним розписом). З них більшість – залучені безпосередньо до телевізійного виробництва.

Офіс каналу розташований в орендованих приміщеннях у бізнес-центрі «Парус» у центрі Києва, куди канал переїде з 4-поверхової будівлі на вулиці Тупікова.

Семенов заявив, що створює найдешевший у виробництві канал з-поміж аналогів: «На сьогодні найбільша складність для каналів – заробляти гроші (не політичні). Наш канал дешевий у виробництві та якісний. Ми навчилися це робити».

Попри те, що канал матиме назву «Прямий», на його логотипі – скісні риски, які дещо нагадують лого російського каналу «Дождь». «Ми будемо створювати канал, який буде складати враження, що він працює з давніх давен. Якщо комусь він схожий на «Дождь», це непогано. Я вважаю, що канал може бути схожим на багатьох, але його наповнення буде якісно інакшим», - пояснив Семенов.

Нагадаємо, 20 березня стало відомо, що екс-регіонал, глава Київської міськдержадміністрації часів Януковича Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканала Tonis (ТОВ «Телеканал «Тоніс»). 80% статутного фонду компанії залишається у власності самого ТОВ «Телеканал «Тоніс», 10% – у генерального директора каналу Олександра Бутка, 0,5% – у заступника генерального директора Василя Бирзула.

Як повідомлялося, колишній генпродюсер телеканалу Мураєва очолив «Тоніс». Таким чином, генеральний продюсер NewsOne Олексій Семенов, а також телеведучі Євген Кисельов і Матвій Ганапольський звільнилися з каналу NewsOne, щоб перейти працювати на Tonis.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: