Теракт у Києві продемонстрував єдність і організованість українців: опубліковане вражаюче фото

Теракт у Києві продемонстрував єдність і організованість українців: опубліковане вражаюче фото
Вибух у центрі Києва
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Вибух автівки у Києві продемонстрував єдність і організованість українців в умовах російської агресії. Про це написав журналіст Юрій Бутусов.

«Більше ніж фото: відразу після вибуху машини Тимура Махаурі ось ці прекрасні українці не розбіглися, а навпаки, негайно кинулися на допомогу. Намагалися загасити, врятувати жертв теракту. Люди не стають черствими, долають страх, йдуть на допомогу», - написав він у Facebook.

«Суспільство і нація загартовуються у війні, люди навчилися брати відповідальність на себе, не стояти осторонь. І хоча війна триває на наших вулицях - спасибі вам за цю сміливість і готовність прийти на допомогу в біді, дорогі співвітчизники», - додав він.

Солідарний з ним у висновках і журналіст Богдан Буткевич. За його словами, реакція людей вселяє оптимізм.

«А оптимізм в мене через реакцію людей. Які не кидаються після вибуху знімати все на телефончик на безпечній відстані, а одразу біжать до автівки. Намагаються допомогти, не чекаючи приїзду «спеціально навчених людей», як це зробили б у будь-якій авторитарній (привіт, рфія) чи занадто травоїдчастій країні ЄС. Не бояться того, що машина може знову вибухнути, виламують метал руками, самі регулюють рух, самі біжать до швидкої, витягають потерпілого, самі везуть його до медиків, самі звільняють місце для проїзду службових авто тощо. Особливо вразило, як гарно одягнений чоловік віддає свій пояс, щоб перев'язати витягнуту з машини жертву», - написав він у Facebook.

Нагадаємо, 8 вересня у Києві біля вулиць Басейна і Велика Васильківська стався вибух автомобіля, авто повністю знищене.

Поліція повідомила, що внаслідок вибуху авто в центрі Києва загинув чоловік, постраждала жінка. ЗМІ повідомили, що загинув Тимур Махаурі, член чеченського добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва, який воював у зоні АТО.

За попередніми ознаками, в автомобілі спрацював вибуховий пристрій.

За інформацією МВС, загиблий мав зв’язки з кримінальними колами.

У Мережі оприлюднено відео з камери спостереження, що зафіксувала вибух. На ньому видно, як вже через півхвилини до автівки почали підходити люди, аби надати допомогу постраждалим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: