Тереза Мей ще не визначилася із датою прийняття наступного закону для Brexit

Тереза Мей ще не визначилася із датою прийняття наступного закону для Brexit
Тереза Мей

Депутати двох партій вимагають поправок до закону про вихід із ЄС

Речник британського прем’єр-міністра повідомив про те, що очільниця уряду не визначилася із датою, коли буде схвалено необхідний для Brexit законопроект. Про це повідомляє Reuters.

Це стало відповіддю на повідомлення ВВС про те, що за їх інформацією прийняття необхідних актів відкладається до 13 листопада, коли закінчується перерва в роботі парламенту. Мова йде про так званий закон про вихід із ЄС, який є фактично копією діючих норм загальноєвропейського законодавства. Таким чином його схвалення дасть можливість гарантувати наявність в Великої Британії єдиної нормативної бази.

Однак на сьогодні британські законодавці виступили із ідеєю внесення поправок до даного закону. В тому числі вони стосуватимуться закріплення за парламентом права проголосувати за завершення процесу переговорів щодо Brexit у випадку необхідності і обмежити право уряду вносити поправки в закони.

Депутати як Консервативної так і Лейбористської партії очікують, що уряд піде на поступки саме по останньому питанню для того, щоб гарантувати проходження закону загалом. Хоча частина депутатів-консерваторів заявила про те, що не підтримає будь-які поправки, за які будуть голосувати депутати-лейбористи. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: