Терорист Андерс Брейвік офіційно змінив ім'я

Терорист Андерс Брейвік офіційно змінив ім'я
Андерс Брейвік

Терорист Андерс Берінг Брейвік, який організував подвійний теракт в Норвегії 22 липня 2011 року, офіційно змінив ім'я. Як повідомляє газета Verdens Gang, тепер в державному реєстрі населення він значиться під іменем Фьотольф Хансен.

Адвокат Ейстейн Стуррвік, що представляє інтереси терориста, підтвердив виданню, що той дійсно змінив ім'я, проте юрист не зміг сказати ні коли саме, ні чому це було зроблено.

У четвер Верховний суд Норвегії оголосив про те, що не розглядатиме апеляцію Брейвіка, який вимагає визнати факт порушення його прав у в'язниці. Після цього Стуррвік заявив про незгоду його клієнта з рішенням найвищого судового органу Норвегії. Тепер терорист має намір звернутися до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, 22 липня 2011 року прихильник праворадикальної ідеології привів у дію потужний вибуховий пристрій, закладений у одного з урядових будівель в центрі Осло, в результаті чого загинули вісім осіб і кілька сотень отримали поранення. У той же день він влаштував бійню на острові Утейя, убивши 69 і поранивши 66 осіб. В основному це були підлітки - учасники щорічного зльоту молодіжного крила Робітничої партії, в політиці якої Брейвік бачив причину багатьох проблем Норвегії.

На даний момент терорист відбуває 21-річний термін тюремного ув'язнення. На момент скоєння терактів це був максимальний з передбачених місцевим законодавством термінів. Для терориста він є довічним, оскільки може продовжуватися необмежену кількість разів, якщо ув'язнений, на думку влади, продовжує становити небезпеку для суспільства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: