Терористичний акт: правоохоронці відкрили провадження за фактом поранення Дейдея

Терористичний акт: правоохоронці відкрили провадження за фактом поранення Дейдея
Народний депутат Євген Дейдей

Нардепа направлено до військового шпиталю

Прокуратура Донецької області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом отримання поранення народним депутатом України Євгеном Дейдеєм.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

«Попередньо встановлено, що Євген Дейдей отримав зазначене поранення під час бойових дій, 14 липня 2017 року приблизно о 18.00 годині, в районі промислової зони м. Авдіївка», - розповіла Сарган.

Після надання первинної медичної допомоги, з діагнозом осколкові поранення нардепа направлено до військового шпиталю № 66 м. Покровська. Його поранення не важке.

Кримінальне правопорушення за фактом поранення, попередньо кваліфіковано за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) КК України.

Нагадаємо, за попередніми даними, у Дейдея осколкове поранення від снаряда 82 калібру в ногу.

Як повідомляв «Главком», 11 липня Рада відмовилась надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Дейдея. Також парламент відмовився зняти недоторканність із нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка Андрія Лозового.

Лозовий зокрема підозрюється в ухиленні від сплати податків, Дейдей - у незаконному збагаченні на 6,1 млн грн.

За словами Луценка, подання щодо вищевказаних нардепів він повторно внесе на розгляд парламенту. Крім того, генпрокурор додав, що на вивченні у юридичного департаменту ГПУ перебуває подання на зняття імунітету з нардепа Дзензерського.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у вівторок заявив, що слідство у справі Дейдея та Лозового заходить у глухий кут

Читайте також статтю: «Дай п’ять!» Як Рада прокотила Луценка»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: