The Economist: Київ - одне з найгірших міст для життя

The Economist: Київ - одне з найгірших міст для життя

За останні п'ять років Київ продемонстрував істотне зниження позицій в рейтингу

Київ попал в топ-10 міст, найменш сприятливих для життя, і посів 131 місце зі 140 у загальному списку. Такими стали результати щорічного дослідження журналу The Economist.

1502879001-6565

Примітно, що за останні п'ять років Київ продемонстрував істотне зниження позицій. Його показники в рейтингу впали на 21,4%.

Що стосується показників України в цілому, то, за словами експертів, вони демонструють небачене відродження, яке, проте, знаходиться під загрозою через безлади, економічну нестабільність та війну на Донбасі.

1502878995-5569

Найбільш непридатним містом для життя став Дамаск (Сирія) - він посів останнє, 140-е місце. В десятку найгірших також увійшли Лагос (Нігерія) і Триполі (Лівія).

А ось лидером рейтингу вже сім років поспіль залишається австралійський Мінбур. Місто отримало оцінку 97,5 з 100 балів у рейтингу. На другому місці - Вена (Австрія), на третьому - Ванкувер (Канада). При цьому він відстає від Мельбурна всього на 0,1 процентного пункту.

Також в топ-10 увійшли Калгарі (Канада), Аделаїда (Австралія), Перт (Австралія), Окленд (Нова Зеландія), Хельсінки (Финляндия) і Гамбург (Німеччина). Москва залишилася на 80-му місці рейтингу, як і в 2016 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: