The Washington Post знайшла зв'язок між обстрілом Авдіївки і отруєнням екс-соратника Нємцова

The Washington Post знайшла зв'язок між обстрілом Авдіївки і отруєнням екс-соратника Нємцова

У світлі нового наступу на Україну та усунення Кара-Мурзи Кремль сподівається переконатися в тому, що новий президент США миритиметься з такими злочинами в ім'я відновлених відносин з Москвою, припускає ЗМІ

«Через день після того, як президент Трамп і Володимир Путін провели першу телефонну бесіду, підтримувані Росією сили почали наймасованіший наступ у Східній Україні за останні місяці, – йдеться в редакційній статті The Washington Post. – А тепер, кілька днів потому, один з найбільш відомих російських опозиційних активістів лежить у комі в московській лікарні, куди його було терміново госпіталізовано в четвер уранці».

Володимир Кара-Мурза (35 років) – письменник і громадський активіст, якого багато хто підтримує в Вашингтоні, – на думку його сім'ї, став жертвою отруєння, і це другий випадок з 2015 року.

«У світлі нового наступу на Україну та усунення Кара-Мурзи Кремль сподівається переконатися в тому, що новий президент США буде миритися з такими злочинами в ім'я відновлених відносин з Москвою. Поки що гамбіт Путіна мав успіх: Трамп посперечавшись з близьким союзником США Австралією, не знайшов, що сказати про події в Україні і в Москві», – пише видання.

Газета прогнозує: «Кремль заявить, що він не причетний до раптової хвороби Кара-Мурзи, точно так само, як він заперечує відповідальність за обстріл ракетами позицій української армії». Тим часом історія з Олександром Литвиненком показала, що «отруєння є формою загрози опонентам Кремля в еру Путіна».

У травні 2015 року, незабаром після того, як Кара-Мурза дав свідчення в Конгресі США про ситуацію з правами людини в Росії, він несподівано опинився в реанімації московської лікарні у тяжкому стані. Лікарі врятували йому життя, але не змогли пояснити, що сталося. Обстеження у Франції показало «незвичайний рівень металів у життєво важливих органах», пише видання.
«З приголомшливою хоробрістю Кара-Мурза повернувся до Москви і відновив свою політичну діяльність», – йдеться в статті.

«Кара-Мурза – з тих борців за свободу, яких США завжди захищали, – пише газета. – Він наслідує Андрія Сахарова і Натана Щаранського – радянських дисидентів, за порятунок яких боровся президент Рейган». Якщо Трамп і держсекретар США Рекс Тіллерсон нічого не зроблять для російського опозиціонера, «вони продемонструють, що їхня адміністрація готова утихомирити Путіна, поступившись американськими цінностями», – робить висновок газета.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: