Тіллерсон і Лавров обговорили виконання Мінських домовленостей

Тіллерсон і Лавров обговорили виконання Мінських домовленостей

У Нью-Йорку завершилася зустріч держсекретаря США з главою МЗС Росії

У Нью-Йорку (США) в постійному представництві РФ при ООН завершилася зустріч держсекретаря США Рекса Тіллерсона з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Неформальна зустріч Лаврова і Тіллерсона відбулася ввечері в неділю, 17 вересня, за місцевим часом і тривала близько 45 хвилин.

«17 вересня в Нью-Йорку відбулася зустріч міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова і держсекретаря США Тіллерсона. Сторони обговорили взаємодію по сирійській кризі та інші аспекти ситуації на Близькому Сході та на півночі Африки, а також перебіг реалізації Мінських домовленостей», - повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов заявив, що однією з причин зустрічі Лаврова і Тіллерсона могло бути засідання щодо реформи ООН, яке відбудеться в понеділок.

«Безумовно, двом країнам, які є постійними членами Ради безпеки, потрібно узгоджувати свої дії в контексті майбутньої Генасамблеї», - додав він.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп зустрінеться з президентом України Петром Порошенком 21 вересня у Нью-Йорку в рамках 72-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Раніше повідомлялося, що Генеральна асамблея ООН включила в порядок денний питання миротворчої місії на Донбасі.

Нагадаємо, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що має намір наступного місяця представити на Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі. 

Путін заявив, що підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас за умови їх розміщення на лінії зіткнення. Проте він проти надання США Україні летальної зброї.

Згодом Росія подала в ООН свій проект про миротворців на Донбасі.

У відповідь постпред України при ООН Єльченко заявив, що в поданому Росією проекті резолюції немає ніякої миротворчості.

Заступник голови Верховної Ради, представник в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко заявила, що Путін намагається спотворити ініціативу президента України Петра Порошенка щодо розміщення миротворців ООН на всій території тимчасово окупованого Росією Донбасу для спостереження за роззброєнням незаконних збройних формувань та бойовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: