Тіллерсон і Лавров сьогодні проведуть ще одну зустріч у Нью-Йорку

Тіллерсон і Лавров сьогодні проведуть ще одну зустріч у Нью-Йорку

Сергій Лавров і Рекс Тіллерсон

Напередодні Тіллерсон і Лавров обговорили ситуацію в Сирії та хід реалізації Мінських домовленостей

Держсекретар США Рекс Тіллерсон і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у вівторок проведуть ще одну зустріч у Нью-Йорку на полях Генасамблеї ООН. Це випливає із повідомлення на сайті Держдепартаменту щодо графіка зустрічей Тіллерсона.

Згідно з повідомленням, зустріч запланована на 17:00 за місцевим часом (опівночі за Києвом – ред.) в готелі Palace. Тема бесіди не вказана.

18 вересня Рекс Тіллерсон і Сергій Лавров вже мали зустріч в Нью-Йорку, під час якої обговорили головним чином ситуацію в Сирії та хід реалізації Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на сході України.

Ще раніше 16 вересня держсекретар США і очільник російського МЗС розмовляли по телефонну і тоді, серед іншого, також ішлося про «необхідність активізації зусиль щодо виконання мінських домовленостей».

Цими днями у Нью-Йорку проходить засідання Генасамблеї ООН, яке відвідають близько 130 світових лідерів.

Президент України Петро Порошенко розпочав офіційний візит до США з метою участі у 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН. Його візит триватиме до 21 вересня.

Виступ українського президента у перебігу Генасамблеї ООН очікується 20 вересня.

В ході Генасамблеї ООН Порошенко буде піднімати питання звільнення українських заручників.

На полях 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН глава Української держави проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами країн світу. 21 вересня відбудеться зустріч президентів США Дональда Трампа і України Петра Порошенка. Під час зустрічі обговорюватимуться результати домовленостей попередньої зустрічі, а також плани взаємодії на майбутнє по цілому ряду напрямів.

Порошенко традиційно зустрінеться з лідерами української громади США, представниками кримськотатарських організацій і представниками провідних американських політологічних та ділових кіл. 

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін не братиме участь у цьогорічній сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: