Тіллерсон очікує, що Іран припинить підтримувати «терористичні мережі»

Тіллерсон очікує, що Іран припинить підтримувати «терористичні мережі»
Рекс Тіллерсон

Держсекретар США Рекс Тіллерсон додав, що Вашингтон має намір «подвоїти зусилля» щодо стримування дій Тегерана в Сирії і Ємені

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив в суботу, що він сподівається на те, що переобраний на другий термін президент Ірану Хасан Роугані використовує перемогу на виборах для того, щоб зупинити програму зі створення балістичних ракет і припинити підтримку «терористичних мереж» у всьому світі.

Виступаючи на спільній прес-конференції з главою дипломатичного відомства Саудівської Аравії в Ер-Ріяді, Рекс Тіллерсон також повідомив про те, що Вашингтон має намір «подвоїти зусилля» щодо стримування дій Тегерана в Сирії і Ємені.

«Я не буду коментувати власні очікування, але ми сподіваємося, що якщо Роугані хоче змінити відносини Ірану з рештою світу, то він повинен зробити саме такі кроки», - сказав Тіллерсон.

Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Абдел аль-Джубейр назвав минулі в Ірані вибори «внутрішньою справою» цієї країни, але закликав Тегеран виконати вимоги резолюцій ООН, які спрямовані на припинення роботи зі створення балістичних ракет і відмовитися від «підтримки тероризму».

В ході прес-конференції Рекс Тіллерсон, що супроводжує президента Трампа в його першому зарубіжному турне, підкреслив, що на самому початку візиту США і влада Саудівської Аравії підписали комерційні угоди на суму в 350 мільярдів доларів.

Як повідомляв «Главком», чинний президент Ірану Хасан Роугані переобраний на другий термін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: