Тітушок у Дніпрі 9 травня інструктував і фінансував Вілкул – Луценко

Тітушок у Дніпрі 9 травня інструктував і фінансував Вілкул – Луценко
Особи, причетні до побиття ветеранів АТО в Дніпрі 9 травня

У заворушеннях 9 травня в Дніпрі брали участь 250 тітушок, фінансуванням яких займався Опозиційний блок – генпрокурор

Тітушок, які брали участь у заворушеннях 9 травня в Дніпрі, фінансували і організовували представники Опозиційного блоку, зокрема нардеп від фракції політсили в парламенті Олександр Вілкул. Про це під час звітування у Верховній Раді заявив генпрокурор Юрій Луценко.

Він зазначив, що всього в заворушеннях брали участь 250 тітушок.

«Ми затримали кілька десятків тих, хто нападав на бійців АТО, встановлено, хто є їхніми організаторами, це було з'ясовано через добровільну угоду працювати зі слідством одного з цих тітушок. Сподіваюся, будуть ще. Тепер ми точно знаємо, хто організовував і інструктував тітушок. Пане керівник Опозиціойного блоку, у мене погані новини: вони всі інструктувалися, організовувалися і фінансувалися у вашому штабі на Дніпропетровщині паном Вілкулом та Колесником особисто. У нас є відео, як вони всі заходять в офіс, слава Блоку Петра Порошенка, бо їхній офіс поруч і є відеокамера. У нас є дані санкціонованих судом матеріалів прослуховування, які свідчать про те саме», – сказав Луценко.

Нагадаємо, в Дніпрі 9 травня під час акції «Марш перемоги», організованої нардепом Олександром Вілкулом, побили ветеранів АТО. Внаслідок конфлікту по медичну допомогу звернулося шість поліцейських та вісім учасників масових заходів. Переважно у потерпілих було діагностовано травми голови та інші менш значні пошкодження.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання 12 тітушок, які напали на ветеранів АТО.

Вночі 11 травня невідомі підпалили офіс Опоблоку. У партії не виключають, що цей інцидент пов’язаний з подіями 9 травня у Дніпрі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: