Топ-10 найбільших військово-промислових компаній світу

Топ-10 найбільших військово-промислових компаній світу

Безумовні лідери на ринку озброєння – американці

Американські компанії домінують серед провідних військово-промислових компаній світу. Про це свідчать результати дослідження світового ринку озброєнь Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру (SIPRI), пише Forbes.
Так, найбільшим виробником зброї стала Lockheed Martin, яка торік продала військової техніки на 36.4 млрд дол. Друге місце посіла компанія Boeing з продажами у 28 млрд дол. Трійку лідерів замикає британська BAE Systems з результатом у 25,5 млрд дол.

Lockheed Martin Corporation спеціалізується в галузі авіабудування, авіакосмічної техніки, суднобудування, автоматизації поштових служб та аеропортової логістики.

Boeing виробляє авіаційну, космічну та військову техніку. Має два основні виробничі підрозділи: Boeing Commercial Airplanes (цивільна продукція) та Boeing Integrated Defense Systems (продукція військового призначення та космічна техніка).

BAE Systems - британське транснаціональне підприємство, що спеціалізується в оборонній та аерокосмічній галузях а також в інформаційній безпеці.
20161206_arms_sales
Взагалі ж сто провідних військово-промислових компаній світу продали у минулому році військової техніки на 370,7 млрд дол. За даними SIPRI, попри минулорічне зниження у 2,9%, американські компанії утримують лідируючі позиції: у 2015 році вони продали військової техніки на суму 209,7 млрд. дол.
Крім того, країни Західної Європи цьогоріч продали зброї на 6,6% більше, ніж у 2014-му: на 95,7 млрд дол. У той же час російські компанії продалм військових товарів лише на 30,1 млрд дол.
Як повідомляв «Главком» , за даними SIPRI Україна покращила позиції у рейтингу виробників зброї та техніки. У 2015 році у списку 100 найбільших світових компаній «оборонки» державний концерн «Укроборонпром» перемістився з 92-ї на 81-шу позицію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: