Торгпредставництво Росії у Вашингтоні перейшло під контроль США

Торгпредставництво Росії у Вашингтоні перейшло під контроль США

Біля торгпредставництва РФ у Вашингтоні виставили американську охорону

Торговельне представництво РФ у Вашингтоні перейшло під контроль США.

Про це повідомляє ТАСС.

«Торгпредство РФ у Вашингтоні перейшло під контроль влади США», – вказується в повідомленні.

Торгпред РФ у Вашингтоні Олександр Стадник повідомив, що дипломатичний імунітет знято з комплексу з 14:00 за місцевим часом.

«Вони з другої години за місцевим часом (з 21:00 за київським часом, - ред.) так не вважають», - сказав Стадник, коментуючи питання про те, чи є у торгпредства дипломатичний імунітет.

Біля комплексу торгпредства перебуває близько десятка автомашин правоохоронних органів США, у будівлі чергують як поліцейські у формі, так і співробітники американських компетентних органів у цивільному.

Американський представник, втім, підтвердив, що торгпредство перейшло під фактичний контроль Служби дипломатичної безпеки (СДБ) Держдепартаменту. На пряме запитання на цю тему він відповів ствердно, але ніяких інших коментарів не дав, лише простягнувши листок з контактною інформацією прес-служби зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомили, що у торгпредставництві Росії в Вашингтоні почали проводити обшуки.

Раніше речниця МЗС Росії Марія Захарова заявляла, що спецслужби США планують обшуки у російському консульстві у Сан-Франциско.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва буде жорстко відповідати на недружні кроки Вашингтона, хоча і не хоче сваритися зі США і готова до конструктивної взаємодії.

Напередодні США зажадали від російського уряду закрити консульство Росії в Сан-Франциско, а також скоротити дипломатичну присутність Росії у Вашингтоні і Нью-Йорку. США заявили, що ця вимога має бути виконана до 2 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: