Трагедія Бабиного Яру є спільною для українського та єврейського народів, - Порошенко

Трагедія Бабиного Яру є спільною для українського та єврейського народів, - Порошенко

Президент наголосив, що трагедія Бабиного Яру є спільною для українського та єврейського народів

Трагічні події в Бабиному Яру є спільною трагедією як для українського, так і для єврейського народів. Про це Президент України Петро Порошенко повідомив під час заходів із вшанування пам’яті жертв від нацистського режиму в Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр».

«Сьогодні ми зібралися, щоб ще раз із глибоким болем згадати відчути трагізм сторінок минулого. Важко повірити, що таке масове і жорстоке вбивство сталося не в темні віки а посеред 20 століття. Бабин яр це трагедія всього людства але сталася вона тут, на українській землі. Тому українець не має права забувати про неї як не має забувати єврей. Це спільна трагедія єврейського та українського народів. Бабин яр це братська могила невинних людей різних національностей – євреїв, українців, росіян, ромів та інших», - сказав президент.

Як повідомляв «Главком», у Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр» розпочалися заходи, приурочені до 75-ї річниці пам'яті жертв трагедії.

У пам'ятних заходах бере участь багато відомих гостей, дипломатів, представників єврейських громад. На урочистостях вже виступив президент України Петро Порошенко. Зараз виступає президент Німеччини Йоахім Гаук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: