Трагедія у Княжичах: власниця будинку розповіла, що в ньому сталося

Трагедія у Княжичах: власниця будинку розповіла, що в ньому сталося

У помешканні були ознаки перебування сторонніх осіб, хоча замок на дверях не був пошкоджений

У будинку, де спрацювала сигналізація у Княжичах, були сліди перебування сторонніх осіб, але нічого не було вкрадено. Про це йдеться у свідченнях власниці будинку Тамари, де спрацювала сигналізація ДСО, які передали ТСН захисники затриманих у справі.

Власниця будинку зазначає, що за два роки, відколи встановлено сигналізацію, вона спрацьовувала кілька разів, та жодного разу не спрацювала через реальну загрозу – лише перебої живлення, миші тощо. Востаннє у помешканні жінка була в середині листопада – оглянула, полила квіти та поїхала.

«4 грудня о 4:03 мені надійшов телефонний дзвінок на мобільний з пульта ДСО, співробітник повідомив, що виявлене спрацювання сигналізації у будинку через проникнення до нього і мені необхідно терміново прихати», – йдеться у свідченнях. Потерпіла дісталася будинку приблизно о 5-й ранку. Побачила біля нього багато автомобілів, людей у чорній формі та людину з автоматом. На запитання щодо подій їй не надавали змістовних відповідей, тому жінка від'їхала на сусідню вулицю та чекала в авто, поки щось з'ясується.

За деякий час вона підійшла до будинку – там уже було багато поліції. До приміщення нікого не пускали до приїзду слідчо-оперативної групи, яка приїхала о 12-й годині.

«Я відчинила хвіртку ключем (пошкоджень замка не було). У дворі було видно сліди від людських ніг. Двері будинку були зачинені, без пошкоджень. Разом з тим я побачила, що над вхідними дверима перерізано кабель до лампи зовнішнього освітлення, тобто таким чином хтось вимкнув світло у дворі. Також я виявила, що одне з вікон будинку на першому поверсі (праворуч від вхідних дверей на терасі) відчинене шляхом віджиму, під вікном лежала москітна сітка. Також я виявила, що на зовнішній стіні літньої кухні, яка розташована поряд з будинком, відірваний датчик руху, який також підключено до системи сигналізації», – пояснює потерпіла.

Замок на будинку вона також відчинила власним ключем, його не було пошкоджено. Однак у помешканні були ознаки перебування сторонніх осіб.

«Оглянувши будинок, я виявила, що всі шафи та шухляди у кожній кімнаті будинку були відчинені навстіж. Деякі речі валялись на підлозі. Також на підлозі стояли картини зі стін. При цьому вся техніка була на своїх місцях. Тобто стало відомо, що у будинку були злодії, які шукали цінні речі та гроші. Оглянувши ретельно будинок, мною не було виявлено зникнення жодних речей. Цінностей у будинку не було взагалі, а техніка та меблі були на своїх місцях», – розповіла власниця будинку.

Телефоном жінка пояснила журналістам, що окрім вікна та перерізаного кабелю жодних втрат не зчинено, все було чисто. Про події, які відбулися тієї ночі, вона знає мало і лише загальновідомі факти, оскільки приїхала набагато пізніше.

Як повідомляв «Главком», Троян звільнив силовиків, котрі влаштували стрілянину в Княжичах, однак вони досі працюють.

Нагадаємо, трагедія сталася в ніч на 3 грудня в Княжичах. Під час перестрілки загинуло двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Нардеп Антон Геращенко повідомляв, що троє підозрюваних у розбої, почувши постріли, відмовилися від свого плану із грабежу і виїхали на двох Toyota Land Cruiser 200 у бік Києва, де були затримані оперативниками. У них вилучено вогнепальну зброю. Їм буде висунуто звинувачення у скоєнні грабежу і розбою. Проте ЗМІ повідомили, що частині банди вдалося втекти.

Про всі обставини трагедії читайте тут.

Тим часом колеги загиблих у Княжичах працівників Держслужби охорони Сергія Орлова та Євгена Куртева вважають, що у Міністерстві внутрішніх справ подають неправдиву інформацію щодо обставин трагедії.

Також повідомлялося, що міністр внутрішніх справа Арсен Аваков має намір перервати триденне відрядження до Канади. Аваков, який полюбляє дописувати у Facebook, за добу жодного слова не написав про трагедію у Княжичах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: